Noćna ptica najbolji narativni film Nizozemskog festivala animacije

Vijesti

Natrag na Vijesti

Noćna ptica najbolji narativni film Nizozemskog festivala animacije

Foto:

Dvadeseti Nizozemski festival animacije u Utrechtu održao se od 22. do 26. ožujka, a manjinska hrvatska koprodukcija Noćna ptica proglašena je najboljim narativnim kratkometražnim animiranim filmom.

Intenzivna atmosfera odmah nas je uvukla u film. Smatramo da je priča vrlo zanimljiva, a glavni lik izuzetno životan", izjavio je žiri prilikom dodjele nagrade. Članovi žirija bili su Michael Dudok de Witt, Igor Kovaljov i Takeshi Nagata.

Noćnu pticu režirala je slovenska redateljica Špela Čadež, a nastao je u koprodukciji hrvatskog Bonobostudija. Film je do sada nagrađen na Festivalu slovenskog animiranog filma,Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig,Međunarodnom festivalu animiranog filma Animated DreamsiMeđunarodnom festivalu animiranog filma Animateka.

Nagradu za najbolji nenarativni kratkometražni animirani film na festivalu u Utrechtu dobio je film Strange Fish Stevena Subotnicka, dok je najbolji dugometražni animirani film The Red TurtleMichaela Dudoka de Witta.

Podsjetimo, u natjecateljskom programu prikazana je i Ježeva kuća Eve Cvijanović, a upopratnom programu frestivala"Expanding Animation" sudjelovao jehrvatski filmaš i slikarMarko Tadić.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!