Snažno širenje hrvatskog branda Juicy na Bliski istok i Sjevernu Afriku

Vijesti

Natrag na Vijesti

Snažno širenje hrvatskog branda Juicy na Bliski istok i Sjevernu Afriku

Foto:

Zagreb, 1.3.2017.Brand Juicy nastupio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na jednom od najvećih i najutjecajnijih prehrambenih sajmova koji se prostire na 100 000 m2, okuplja 5 000 izlagača iz cijelog svijeta te privlači više od 95 000 posjetitelja u Dubai World Trade Center.

Sa svojim asortimanom Juicy 100% sokova (naranča, jabuka i ananas) te s Juicy Nectar brusnicom, društvo Stanić Beverages Hrvatska prisutno je na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata od 2015. godine i to prvenstveno u HoReCa kanalu koji čini ukupno 70 % izvoza u tu zemlju. Juicy sokovi uvršteni su u ponudu nekih od najpoznatijih lokalnih, ali i internacionalnih lanaca restorana i klubova u Dubaiju, među kojima se posebno izdvajaju Cipriani, Blue Marlin Ibiza, The Act, Robertos i Dubai Creek Golf & Yacht Club.

„Trenutačno smo prisutni na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata i u fazi smo registracije naših proizvoda za tržište Katara i Saudijske Arabije, no cilj nam je osvojiti cijelu MENA regiju (Middle East i North Africa) i ostvariti srednjoročni plan izvoza od 10 000 000 litara godišnje. Riječ je o lukrativnom tržištu s vrlo velikom potrošnjom soka po stanovniku, a jedan od razloga za to je i taj što alkoholna pića nisu gotovo uopće prisutna u maloprodaji“, naglasio je Svjetlan Stanić, predsjednik Uprave Stanić Beverages Hrvatska.

Ove godine Juicy sa svojim asortimanom snažnije ulazi i u maloprodajne kanale (koji trenutačno čine 30 % izvoza u MENA regiju), zahvaljujući suradnji s maloprodajnim lancima Geant i Panda koji zauzimaju čak 20 % tržišta Saudijske Arabije. Trenutačno, plan je plasirati Juicy 100 % naranču, jabuku i ananas te Juicy Nectar brusnicu, naranču, jabuku i ananas, s dugoročnim ciljem proširenja asortimana ovisno o preferencijama potrošača.

„Juicy sokovi premium su sokovi vrhunske kvalitete, što su prepoznali i potrošači na novim tržištima. Kontrola kvalitete iznimno je stroga te proizvodi moraju proći brojna testiranja kako bi zadovoljili visoke standarde i zakonsku regulativu. S ponosom možemo reći kako su Juicy sokovi zadovoljili sve potrebne uvjete“, istaknuo je Alen Hrković, direktor izvoza.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!