HAKOM nastavlja s unaprjeđenjem internetskih usluga za građane: U rad puštena nova aplikacija ˝e-pravo puta˝

Vijesti

Natrag na Vijesti

HAKOM nastavlja s unaprjeđenjem internetskih usluga za građane: U rad puštena nova aplikacija ˝e-pravo puta˝

Foto:

U sklopu vlastitog programa razvoja elektroničkog poslovanja pod nazivom ˝e-Agencija˝, HAKOM je pustio u rad novu aplikaciju ˝e-pravo puta˝. Time je nastavljena poslovna politika približavanja korisnicima i omogućavanja bržih i jeftinijih načina pribavljanja određenih dokumenata.

ZAGREB, 1. ožujka 2017. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u sklopu vlastitog programa razvoja elektroničkog poslovanja pod nazivom ˝e-Agencija˝, nastavlja s razvojem i unaprjeđenjem internetskih usluga. Podržavajući i aktivno provodeći opći stav potrebe daljnje i kontinuirane informatizacije društva u cjelini, HAKOM je omogućio svojim korisnicima podnošenje zahtjeva elektroničkim putem za utvrđivanje infrastrukturnog operatora i visine naknade za pravo puta.

HAKOM, kao pravno tijelo s javnim ovlastima u području elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme, izdaje potvrdu o pravu puta temeljem Zakona o elektroničkim komunikacijama i Pravilnika o potvrdi i naknadi za pravo puta. Usluga ˝e-pravo puta˝ omogućuje HAKOM-ovim korisnicima elektroničko podnošenje zahtjeva za izdavanje potvrde o pravu puta i izračunu visine naknade za pravo puta, čime se korisnicima olakšava popunjavanje i podnošenje zahtjeva te znatno ubrzava sam postupak izdavanja potvrde. Aplikacija je dostupna na HAKOM-ovoj internetskoj stranici i može joj se pristupiti putem poveznice https://www.hakom.hr/default.aspx?id=8238

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!