Smjernice hrvatske poljoprivrede – ministar Tolušić otvara „Slavoniku“

Vijesti

Natrag na Vijesti

Smjernice hrvatske poljoprivrede – ministar Tolušić otvara „Slavoniku“

Foto:

Zagreb, 28. veljače 2017. - Sljedećeg utorka, 7. ožujka 2017., Osijek će postati nacionalni poljoprivredni centar. Naime, na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku održat će se 2. nacionalna poljoprivredna konferencija „Slavonika“.

Očekuje se da će se na „Slavonici“ okupiti 300 sudionika, uz ključne institucije i pojedince koji trebaju dati nove smjernice hrvatske poljoprivrede imajući u vidu njezine slabosti, ali i prednosti u vremenu kojem se nalazimo.

Konferenciju će otvoriti izaslanik premijera Vlade Republike Hrvatske, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Očekuje se dolazak i predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore, g. Mate Brlošića, predsjednika saborskog Odbora za poljoprivredu, prof. dr. sc. Davora Romića, zastupnice Europskog parlamenta, gđe. Marijane Petir, direktorice Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku, Slovačku, gđe. Vedrane Jelušić Kašić i mnogih drugih.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) osigurala je prvih 100 besplatnih kotizacija za sudionike. HBOR je, kao hrvatska razvojna i izvozna banka, veliki dio svojih aktivnosti usmjerio u kreditne programe za poticanje i razvoj poljoprivredne proizvodnje. Putem povoljnih sredstava HBOR-a moguće je kreditirati pripremu poljoprivredne proizvodnje, ali i ulaganje u osnovna sredstva ili u trajne nasade. Poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju je također i kreditni

program za zatvaranje financijske konstrukcije za projekte koji se financiraju iz sredstava EU fondova. HBOR je samo u prošloj godini podržao više od 200 ovakvih projekata s iznosom većim od 500 milijuna kuna.

„Slavonika“ će u svojim zaključcima dati ključne smjernice budućnosti hrvatske poljoprivrede.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!