Event industrija na drugom RSVP festivalu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Event industrija na drugom RSVP festivalu

Foto:

RSVP, jedini regionalni festival specijaliziran za event industriju, održat će se u utorak i srijedu, 7. i 8. veljače u zagrebačkom Plaza Event Centru (ex. Hypo Centar). Očekuje se da će dva dana programa posvećenih tehnologijama koje se koriste u event industriji i event turizmu te svim događanjima koji doprinose razvoju turističkih destinacija okupiti oko 500 event stručnjaka i predstavnika industrija povezanih s organizacijom događanja. Drugi dan RSVP-a bit će dodijeljene i prve godišnje nagrade ATTEND za najbolja regionalna događanja u osam kategorija.

Prvi dan programa bit će fokusiran na tehnologije koje organizaciju događanja čine jednostavnijom, omogućavaju interakciju sa sudionicima ili daju događaju dodatnu vrijednost. Sudionici će od stranih i domaćih predavača moći naučiti više o mogućnostima koje nude virtualna i proširena stvarnost (Darian Škarica, divIT), kako povezati sudionike na korporativnim događanjima (James Morgan, EventTech Lab) i korištenju tehnologija i dizajna za kreiranje nezaboravnih događaja (Natalia Fuchs, Silasveta). Prvi dan održat će se i tri radionice koje će se baviti pojedinim segmentima organizacije događanja. Za sudionike RSVP festivala radionice su besplatne, no broj sudionika je ograničen pa je potrebno što prije zauzeti svoje mjesto u dvorani u kojoj će se održavati. Prvi festivalski dan završit će druženjem sudionika u Expo izložbenom prostoru u koje će biti izložene najnovije tehnologije rasvjete, videa i razglasa za događanja.

Drugi dan festivala bavit će se event turizmom, što uključuje sva događanja koja razvijaju turističke destinacije. Program će otvoriti predavanje Erica Bakermansa iz NTBC-a Holland, agencije zadužene za branding i marketing Nizozemske u svijetu, a govorit će o destinacijskom marketingu za poslovna događanja. Bit će predstavljen i uspješan primjer razvoja turističke destinacije uz pomoć raznovrsnih događanja. Na okruglom stolu Kako postaviti Hrvatsku na mapu event organizatora panelisti će razgovarati o hrvatskoj strategiji razvoja. Na radionicama će se moći steći praktična znanja o odabiru moderatora za događanje i o sigurnosti organizacije događanja.

Posljednjeg festivalskog dana bit će dodjeljene i godišnje nagrade ATTEND za najbolja regionalna događanja u osam kategorija. Prijave su otvorene do 2. veljače, a svi zainteresirani besplatno mogu prijaviti neograničen broj događanja putem službene web stranice RSVP festivala. Sve prijave će ocjenjivati nezavisni žiri sastavljen od pet međunarodnih stručnjaka i jednog predstavnika festivala, a više o članovima žirija može se saznati na webu.

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Festivalu, a kotizaciju za oba dana je moguće nabaviti po cijeni od 777 kn za oba dana. Dostupne su i kotizacije od 222 kn za studente i kotizacije za jedan dan po cijeni od 444 kn. Svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje

Premijerno izdanje Festivala održano je u studenom 2015, a publici su se predstavili dvodnevni format i strukovna nagrada ATTEND. Pred oko 300 sudionika 26 predavača se dotaklo najaktualnijih tema event industrije, ali i raspravljalo o konkretnim rješenjima kroz 3 organizirane panel rasprave.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!