Stilske vježbe proslavile 49 godina izvođenja

Vijesti

Natrag na Vijesti

Stilske vježbe proslavile 49 godina izvođenja

Foto:

U nedjelju, 29. siječnja u Dramskom kazalištu Gavella legendarne Stilske vježbe" svečano su proslavile 49 godina izvođenja i po nebrojeni put izazvale ovacije i oduševljenje publike.

"Stilske vježbe" nastale su 1968. godine prema briljantnoj zamisli redatelja Tomislava Radića koji je zajedno s prevoditeljem Tonkom Maroevićem za scenu adaptirao roman francuskog književnika Raymonda Queneaua. Lela Margitić i Pero Kvrgić svojom su ih glumačkom virtuoznošću i dugovječnošću pak upisali u svjetsku kazališnu povijest.

"Stilske vježbe", osim što su osvojile nebrojene nagrade i priznanja uvrštene su i u Guinnessovu knjigu rekorda kao "najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom".

Kazalište Planet Art, u čijoj se produkciji "Stilske vježbe" izvode već jedanaestu sezonu, slavljenicima i publici priredilo je i posebno iznenađenje. Hrvatskim glumačkim legendama Leli Margitić i Peri Kvrgiću 49. rođendan došle su čestitati hrvatske glazbene legende Barbara i Đimi Stanić koji je tom prigodom otpjevao i svoj evergrin "Prolazi sve" završivši ga stihom "al" "Stilske vježbe", zar ne, nikad neće proć".

Sljedeće izvedbe "Stilskih vježbi" na rasporedu su 11., 19. i 24. veljače u 20h u Kazalištu Mala Scena, Medveščak 2.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!