Hrvatski filmovi na Filmskom festivalu u Trstu

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatski filmovi na Filmskom festivalu u Trstu

Foto:

Međunarodni filmski festival u Trstu počinje 20. i traje do 29. siječnja. Riječ je o jednom od vodećih filmskih festivala u Italiji, koji je programski fokusiran na nove trendove u kinematografijama srednje i istočne Europe. Uz bogatu ponudu filmova, donosi i prateći industrijski program, poput scenarističkog Eastweeka i koprodukcijskog foruma When East Meets West.

U međunarodnoj konkurenciji igranih dugometražnih filmova prikazuje se nagrađivani S one strane Zrinka Ogrestekoji je s kinodistribucijom nedavno započeo u zemljama Beneluxa i manjinska koprodukcija Dobra žena Mirjane Karanović.

U konkurenciji dokumentarnih filmova našla se još jedna hrvatska manjinska koprodukcija, Houston, imamo problem! Žige Virca.

Svi filmovi u ova dva natjecateljska programa na ovome će festivalu imati svoju talijansku premijeru.

U kratkometražni natjecateljski program uvrštena je ZvirMiroslava Sikavice te dvije hrvatske manjinske koprodukcije, CrvenoToma Waszarowa i Sretno, Orlo! Sare Kern. U konkurenciju animiranih filmova ušli su Grad duhova Marka Dješke i Pokretni elementi Marka Tadića.

U posebnom dijelu programa, u kojem se predstavljaju filmovi koji su započeti na industrijskom dijelu tršćanskog festivala, korpodukcijskom forumu When East Meets West, bit će prikazan dokumentarni film Iza lica zrcala Katarine Zrinke Matijević. Na tom istom forumu bit će predstavljen novi projekt Une Gunjak, film Alfa u produkciji bosanskog SCCA/pro.bai hrvatskog Nukleus filma.

Takva su pravilaOgnjena Sviličića imat će posebnu projekciju u suradnji s teatrom Muggia, dok će manjinska koprodukcija SieranevadaCristija Puiua biti prikazana u programu koji predstavlja novi rumunjski film.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!