Objave za medije

Natrag na Objave za medije

Blagdanska zvijezda s PIK kobasicama

Adventsko vrijeme jednostavno je nezamislivo bez kobasica. Prošle godine na adventskim kućicama diljem Hrvatske, prodalo se preko 300.000 PIK kobasica, a najprodavanija kobasica u ovo doba godine je PIK Debrecinka. Na adventu u Zagrebu, najboljoj adventskoj destinaciji u Europi, na brojnim lokacijama mogu se isprobati PIK kobasice i popiti kuhano vino, no ako je taj dio već iza vas, donosimo zanimljiv recept koji će zasigurno oduševiti ekipu za koju ga pripremate. Radi se o Blagdanskoj zvijezdi s PIK kobasicama u lisnatom tijestu, za koju možete iskoristiti one kobasice koje najviše volite.

Kobasice u lisnatom tijestu uvijek su dobar zalogaj, a zvijezda je jedan od karakterističnih blagdanskih simbola. Pročitajte recept u nastavku i pripremite u nadolazećem vremenu ovo zanimljivo i jednostavno jelo koje se servira kao finger food uz umake po želji. Pogledajte video koji otkriva sve tajne pripreme i upotpunite blagdanski stol na kreativan i drugačiji način.

Recept: Blagdanska zvijezda s PIK kobasicama u lisnatom

Sastojci:

· 1 pakiranje PIK Debrecinki (8 komada)

· 350 grama svježeg lisnatog tijesta

· 1 do 2 žlice senfa

· 100 grama polutvrdog sira

· Kockica maslaca

· 1 žumanjak

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kalup u obliku zvijezde ili nekog drugog željenog oblika. U ovom receptu korišten je kalup koji na najširem dijelu ima 25,5 cm, a u njega stane oko 40 rolica.

2. Za bržu pripremu koristite gotovo svježe lisnato tijesto. Razvaljano tijesto izrežite na trakice, 10 x 3 centimetra i svaku trakicu, premažite senfom.

3. Naribajte sir i pospite ga po trakama tijesta, a maslacem namastite kalup za pečenje. U sredinu kalupa - zvijezde stavite manji okrugli kalup (npr. onaj za kekse).

4. Kobasicama odrežite krajeve pa ih narežite na 5 jednakih dijelova, dužine od oko 3 centimetra.

5. Na vrh svake trakice stavite komadić narezane kobasice i zamotajte. Spoj nježno utisnite prstima pa posložite okomito u kalup, prvo oko manjeg okruglog kalupa, a zatim popunjavajte "krakove". Rolice s kobasicama nemojte previše stisnuti jednu uz drugu jer će tijesto narasti, a rolice će se međusobno spojiti.

6. Razmutite žumanjak i kistom premažite tijesto po gornjim rubovima. Kalup stavite u pećnicu i pecite dok tijesto na vrhu ne porumeni, 20-25 minuta.

7. Kada je gotovo, izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi. Ako ste koristili metalni kalup, nekoliko puta nježno udarite njime o radnu površinu, kako bi vam se zvijezda odvojila od rubova, a da se ne odvoje rolice međusobno. Prebacite na tanjur i poslužite uz umake po želji.

Foto:

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!