Noćna ptica u natjecateljskom programu 39. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Clermont Ferrand

Vijesti

Natrag na Vijesti

Noćna ptica u natjecateljskom programu 39. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Clermont Ferrand

Foto:

Ovaj prestižni festival kratkometražnog filma u francuskom gradu Clermont Ferrandu održat će se od 3. do 11. veljače 2017. godine. Podsjetimo, Noćna ptica nedavno jeuvrštena iu međunarodnu konkurenciju kratkometražnih filmova Sundance Film Festivala koji se početkom iduće godine održava uPark Cityju.

U međunarodnoj konkurenciji festivala u Clermont Ferrandu naći će se kratkometražni animirani filmNoćna pticanastao u manjinskoj hrvatskoj korpodukciji.Redateljica i koscenaristica je Špela Čadež, a uz producenticu Vanju Andrijević na filmu je iz Hrvatske sudjelovala montažerka Iva Kraljević i majstor postprodukcije Mario Kalogjera.Film je koprodukcija između Slovenije i Hrvatske, točnije Finte Filma, RTV Slovenije i Bonobostudija.

Noćna pticaiz naslova je pijani jazavac koji se otisne u čudnu avanturu nakon što ga na cesti pronađe policijska patrola.

Film je osvojio četiri nagrade od premijere u rujnu, od kojih treba izdvojiti posebno priznanje na DOK Leipzigu i srebrnu nagradu na Etiudi & Animi, a zasad broji 14 natjecanja na međunarodnim festivalima.

39. međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont Ferrandu održat će se od 3. do 11. veljače 2017. godine. Filmovi se prikazuju u međunarodnoj i nacionalnoj konkurenciji. Tu su još i Lab program koji prikazuje vizualno dojmljive filmove te panoramski programi koji će donijeti fokuse na kolumbijski film i pregled crnohumornog filma.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!