Hrvatske redateljice na 14. Tofifestu; međunarodna premijera Trampolina i fokus na hrvatski film

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatske redateljice na 14. Tofifestu; međunarodna premijera Trampolina i fokus na hrvatski film

Foto:

Na 14. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Tofifest, koji će se od 15. do 23. listopada održati u poljskom gradu Toruńu, bit će prikazana tri filma hrvatskih redateljica. Riječ je dugometražnim igranim filmovima TrampolinKatarine Zrinke Matijević, kojem će ovo biti međunarodna premijera,Ne gledaj mi u pijatHane Jušić i nagrađivanoj kratkometražnojBelladonni u režiji Dubravke Turić. Svi navedeni filmovi prikazuju se u natjecateljskim sekcijama festivala. Također, Tofifestove godine donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju, u sklopu čega prikazuje pet domaćih naslova.

Trampolin je uvršten u natjecateljski program On Air", koji prikazuje najbolje dugometražne debitantske filmove mladih redatelja. Uz međunarodnu premijeru Trampolinau režijiKatarine Zrinke Matijević, za koji je glumica Tena Nemet Brankov primila Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, u istom se programu prikazuje i Ne gledaj mi u pijatHane Jušić – film nedavno ovjenčan Nagradom FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora venecijanske Mostre.

Višestruko nagrađivana Belladonna Dubravke Turićuvrštena je u natjecateljski program kratkometražnih filmova, u sklopu kojeg se prikazuje 30 naslova iz 23 zemlje svijeta.

Uz navedene filmove, 14. izdanje Tofifesta donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju pa će se tako u programu pod nazivom Novi hrvatski film (New Croatian Cinema) prikazati pet dugometražnih igranih filmova: Zvizdan Dalibora Matanića, Život je truba Antonia Nuića, S one strane Zrinka Ogreste, Takva su pravila Ognjena Sviličića i Vis-À-Vis redatelja Nevia Marasovića.

Svi filmovi koji se prikazuju na ovogodišnjem filmskom festivalu u poljskom gradu Toruńupodržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!