Tri animirana filma u natjecateljskom programu festivala u Belgiji

Vijesti

Natrag na Vijesti

Tri animirana filma u natjecateljskom programu festivala u Belgiji

Foto:

Film Stakleni čovjek nastao je u produkciji Kreativnog sindikata i koprodukciji Zagreb filma, a prikazat će se u međunarodnom natjecateljskom programu u koji je uvršten i višestruko nagrađivani kratkometražni animirani film Život s Hermanom H. Rottom, nastao u koprodukciji estonskog studija Chintis Lungreni Animatsioonstuudia, Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios.

Kratkometražni animirani film Slatki snovi,nastao u produkciji Zagreb filma, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem izdanju Animafesta, a u Bruxellesu će biti prikazan u međunarodnom dječjem natjecateljskom programu.

U sklopu 35. izdanja Anime gledatelji će vidjeti 135 katkometražnih filmova iz cijelog svijeta, a o pobjednicima odlučuju međunarodni žiri i publika. Uz filmove kratkog metra u sklopu festivala na programu su i novi dugometražni animirani filmovi; između ostalihAnomalisa u režiji Charliea Kaufmana i Duka Johnsona te Miss Hokusaï japanskog redatelja Keiichija Hare. Uz Japan, fokus je i na animaciji Velike Britanije.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!