Hrvatska animacija na festivalu Tindirindis u Litvi

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatska animacija na festivalu Tindirindis u Litvi

Foto:

U natjecateljskim programima 13. izdanja Međunarodnog festivala animiranog filma Tindirindis, koji će se održati od 25. do 29. studenog u Vilniusu u Litvi, bit će prikazano više hrvatskih animiranih ostvarenja.

Tako će u natjecateljskom programu nazvanom Surreal World biti prikazani Čoban autora Matije Pisačića te Wiener Blut u režiji Pavla Štaltera i Zlatka Boureka, oba nastala u produkciji Zagreb filma. Čoban priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir, te njenom vlasniku koji je kreće tražiti, dok Wiener Blut prati odlazak gospođe Sarike u židovski umirovljenički dom. Ono što je trebao biti miran kraj života, pretvara se u užas holokausta te sama postaje žrtvom.

U program Cest la vie uvrštena je hrvatska manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lundgren, nastala u koprodukciji s tvrtkom Adriatic Animation iz Pule i Umjetničkom organizacijom Anima iz Zagreba. Herman H. Rott je štakor panker koji živi sam u neurednom stanu, kojem se useljava mala mačka buržujka.

U program Stories for children uvrštena su još dva naslova: Skriveni talent Mirana Miošića i Slatki snovi Dinka Kumanovića, oba nastala u produkciji Zagreb filma. Skriveni talent priča o raspjevanom mačku Bjelobrku koji nema sluha, što ga ne sprječava da konstantno i katastrofalno pjeva. Slatki snovi prikazuje slučajan susret kućnog hrčka i para vjeverica koji ih poput sudbine vodi k ispunjenju snova.

Naposlijetku, u program Experimental films - shape T - figure Z uvršten je film Eho autorice Antonije Begušić, također nastao u produkciji Zagreb filma, koji istražuje utjecaj snoviđenja na psihu.

Tindirindis je jedini festival animacije u Litvi, postoji od 2003. godine i posvećen je prikazivanju recentnih nekomercijalnih animiranih ostvarenja - kako priznatih autora, tako i studenata animacije. Više detalja saznajte na službenoj festivalskoj stranici.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!