Hrvatski filmovi na 18. izdanju Festivala slovenskog filma

Vijesti

Natrag na Vijesti

Hrvatski filmovi na 18. izdanju Festivala slovenskog filma

Foto:

U Portorožu će se od 15. do 20. rujna održati 18. izdanje Festivala slovenskog filma, na kojem će u natjecateljskom programu koprodukcijskih filmova biti prikazano niz hrvatskih naslova.

Tako će u natjecateljskom programu koprodukcijskih dugometražnih igranih filmova biti prikazano pet naslova: Ti mene nosiš Ivone Juke (4 Film u koprodukciji sa slovenskim Vertigom i srpskim Sloan Film Production), Naša svakodnevna priča Ines Tanović (Dokument Sarajevo u koprodukciji s hrvatskim Spiritus movensom i slovenskim Studiom Maj), Zvizdan Dalibora Matanića (Kinorama u koprodukciji sa slovenskim Gustav Filmom i srpskim SEE Film Pro), Kosac Zvonimira Jurića (Kinorama u koprodukciji s Forum Ljubljana) i Bit ćemo prvaci svijeta Darka Bajića (srpski Intermedia Network u koprodukciji s hrvatskom Kinoramom i slovenskim Perfo).

U natjecateljski program koprodukcijskog kratkog eksperimentalnog filma uvršten je Trkač u režiji Petera Cerovšeka, Nataše Čiča i Tome Zidića (slovenska Luksuz produkcija u koprodukciji s Kinoklubom Zagreb), dok će se u programu koprodukcijskih animiranih filmova natjecati Wiener Blut u režiji Zlatka Boureka i Pavla Štaltera (Zagreb Film u koprodukciji s Restart Ljubljana).

U programu filmova za djecu i mlade bit će prikazana još jedna slovensko-hrvatska koprodukcija, animirani film Kolje Sakside Koyaa – Cvijet.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!