Pusti Dobre, pusti i Kraj svjetla u konkurenciji Jihlave

Vijesti

Natrag na Vijesti

Pusti Dobre, pusti i Kraj svjetla u konkurenciji Jihlave

Foto:

Pusti Dobre, pustidio je natjecateljskog programa Between the Seas", posvećenom filmovima iz Srednje i Istočne Europe. Dokumentarnom filmu srednjeg metra Vlatke Vorkapić projekcija na 22. izdanju Međunarodnogfestivala dokumentarnog filma u Jihlavi bit će međunarodna premijera. Pusti Dobre, pusti, film nastao u produkciji kuće Fade IN, pratiposadu kapetana Dobre na brodu Bočac koji doprema vodu na nekoliko udaljenih otoka poput Kornata, Unije i Suska. Kapetanu pomažu dva mlada stažista koji se tek uče novom poslu te ih on u komičnim epizodama uspoređuje s likovima iz animiranog filma A je to. Nešto manje komična neprestana je borba protiv birokracije, lošeg menadžmenta i bahatih turista s kojom se Dobre suočava.

Na prestižnom češkom festivalu natječe se i eksperimentalni dugometražni filmAleša SukaKraj svjetla i to u programu "Czech Joy". Film produkcije Udruge Ukus je psalam o slobodi na granicama stvarnosti i iluzije temeljene na motivima i duhu ljudi koji pokušavaju pobjeći iz limba zarobljeni u apsurdnosti ponavljanja koje donosi život. Producentica je Željka Sukova, a projekt je sniman na lokacijama Golog otoka i grada Rijeke.

U nenatjecateljskoj sekciji "Doc Allience Selection" bit će prikazan i nagrađivani dokumentarni film Nebojše Slijepčevića Srbenka. Radi se o programu s najistaknutijim naslovima s ostalih velikih festivala posvećenima dokumentarnom filmu, a nastao je partnerstvom Češke, Danske, Francuske, Njemačke, Poljske, Portugala i Švicarske.

Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi traje od 25. do 30. listopada.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!