Svjetska premijera filma Lovettovi Igora Bezinovića na festivalu CPH:DOX

Vijesti

Natrag na Vijesti

Svjetska premijera filma Lovettovi Igora Bezinovića na festivalu CPH:DOX

Foto:

Kratkometražni dokumentarni film Lovettovisvoju će svjetsku premijeru naMeđunarodnom festivalu dokumentarnog filma CPH:DOX imati 15. ožujka, a riječ je o novom uratku u režiji Igora Bezinovića. Osim toga u sklopu programaCPH:FORUM predstavit će se iprojekt u razvoju Aleph redateljice Ive Radivojević, nastao u hrvatskoj koprodukciji.CPH:DOX se ove godine u Kopenhagenu održava od 15. do 25. ožujka.

Lovettovi, točnije, g. i gđa Lovett nagrađivani su webcam-modeli, poduzetnici i ljubitelji životinja, koji vole zabavljati ljudeonline.Svakoga se dana trude svršiti, a na to potiču i svoje obožavatelje. Režijupotpisuje nagrađivani redateljIgor Bezinović, direktor fotografije je Danko Vučinović, montažer Jan Klemsche, za oblikovanje zvuka bio je zadužen Martin Semenčić, za glazbu Mislav Kljenak, a grafička dizajnerica je Petra Zlonoga. Producenti su Igor Bezinović, Bojan Kanjera i Jure Pavlović, a film nastaje u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Inače, kratkometražni dokumentarni filmLovettovinastao je u sklopu radionice CPH: LAB, a Bezinović je projekt 2015. godine razvijao zajedno s mađarskim redateljem Gáborom Hörcherom. Sam CPH:LAB potiče kreativnost i prekograničnu suradnju, amlade filmaše da svoje projekte stvaraju kroz partnerstvo i nove pristupe koprodukcijama.

Osim toga, a u sklopuu sklopu programaCPH:FORUM predstavit će se iprojekt u razvojuAlephredateljice Ive Radivojević, nastao u koprodukciji Kanade (Parabola Films) i Hrvatske (Fade In). Isti je projekt prošle godine predstavljen u sklopuindustrijskog programa festivala u Karlovim Varima, a riječ je o dugometražnom hibridnom dokumentarnom filmu inspiriranom istoimenom pričomJorgea Luisa Borgesa, koji će pratiti živote 10 protagonista iz 10 različitih zemalja te njihove specifične poglede na svijet.

Međunarodni festival dokumentarnog filma CPH:DOX održava se od15. do 25. ožujka u Kopenhagenu u Danskoj.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!