11. Festival tolerancije - JFF Zagreb

Vijesti

Natrag na Vijesti

11. Festival tolerancije - JFF Zagreb

Foto:

Tolerancija, ravnopravnost, jednakost, istina, pravednost… sve su to sinonimi jedinstvenog događanja na svjetskom nivou - Festivala tolerancije - Festivala židovskog filma Zagreb koji će se 11. godinu za redom održati u Zagrebu od 8. do 14. travnja 2017.

Kroz bogati filmski i popratni program cilj mu je širiti istinu i sjećanje na žrtve holokausta te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu.

Predvođen dvostrukim dobitnikom Oskara,Brankom Lustigom,festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poputStevena Spielberga,Stefana Ruzowitzkog,Stellana Skarsgårda,Liama Neesona, Ralph Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe.

Filmske projekcije do sada je posjetilo višeod 120 tisućaljudi, dok ih je na edukacijskim jutrima dosad sudjelovalo preko20 tisuća.

11. izdanje Festivala tolerancije donosi preko 60 filmova, 2 izložbe, koncerte, predstavljanje knjiga, edukacijska jutra s Brankom Lustigom i Danielom Wildmannom, okrugli stol i čak 8 diskusija o društveno angažiranim temama.

Uvertira u ovogodišnja festivalska događanja bit će otvorenje izložbe Arika Brauera 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt.

Gledajmo filmove, promišljajmo, diskutirajmo i stvarajmo zajedno tolerantnije društvo.

Natrag

Komentari (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!